Herfstvaccinatie

Gepubliceerd op maandag 29 aug 2022 om 07:30

De vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn gestart met mensen uit te nodigen voor een herfstvaccinatie. De eerste afspraken voor vaccinatie worden volop gepland.

Eerste uitnodigingen naar kwetsbare groepen en zorgverleners

Voor mensen vanaf 65 jaar, mensen met verzwakte immuniteit en voor wie werkt in de zorg is de herfstvaccinatie sterk aanbevolen. Zij zullen eerst uitgenodigd worden.

Daarna volgen uitnodigingen naar alle 18+’ers die zich eerder al lieten vaccineren met minstens een basisvaccinatie. Ook zij krijgen de kans om hun bescherming op te krikken en zich beter te wapenen tegen de verwachte Covid-pieken in de herfst- en winterperiode.

Om uitgenodigd te worden voor de herfstcampagne, moet je laatste prik minstens 3 maanden geleden zijn. Ook moet je over een volledige basisvaccinatie tegen Covid-19 beschikken. Heb je nog geen eerste of tweede prik ontvangen, en wens je deze toch, dan kan je contact opnemen met onze infolijn. Je kan hen bereiken op 02/713.87.10

Hoe word je uitgenodigd?

Net als bij vorige campagnes ontvangt iedereen met officieel adres in Vlaanderen zijn uitnodiging per post op het thuisadres, in je e-box of burgerprofiel en via e-mail als dat gekend is.

Vaccinatiecentrum Tervuren start met vaccineren op 15 september

In de uitnodiging staat de datum en het uur van je vaccinatieafspraak. Je moet dit tijdstip zelf online bevestigen, verplaatsen of weigeren. Lukt dat niet, dan staat onze infolijn klaar om te helpen (02/713.87.10).

Vergeet deze afspraak niet te annuleren wanneer je elders gevaccineerd wordt (bv. via je werkgever, ziekenhuis, woonzorgcentrum,…). Op die manier kan het vaccinatiecentrum de beschikbare vaccins optimaal inzetten.

Ook QVAX binnenkort beschikbaar

Net als bij vorige vaccinatiecampagnes zullen mensen zich via QVAX kunnen aanbieden om snel opgeroepen te worden als er een plaats vrij is in het vaccinatiecentrum. Zo kunnen zij door het vaccinatiecentrum uitgenodigd worden wanneer iemand anders niet ingaat op zijn uitnodiging. Uiteraard zullen ook via QVAX de eerste vaccinaties pas gebeuren vanaf 12/09.

Meer informatie over de herfstvaccinatie tegen Covid-19 vind je op https://www.laatjevaccineren.be/.

Volg deze website en de Facebookpagina van Eerstelijnszone Druivenstreek voor de meest recente prikmomenten.